Дестонер: на варті чистої кави без каміння

Якщо ви вже були на нашому виробництві, то напевно встигли розглянути на нашу особливу колекцію дивних речей. Так-так, ми маємо на увазі саме ті маленькі камінці, гвоздики, обгортки, шурупчики та інші предмети з різних куточків світу, які наші турботливі фасовщиці дбайливо обирали в процесі упаковки кави.

Ми завжди дуже намагалися, щоб у пачку потрапляла тільки чиста кава, але це займало багато часу та сил, оскільки процес потребує максимальної концентрації та уваги.

Але тепер на нашому виробництві з'явився справжній борець зі сміттям, яке стоїть на варті чистої кави в упаковках, і називається він дестонер. Що це за штука, і чим вона така крута, розповідаємо нижче.


Якщо говорити просто, то дестонер – це машина, яка очищає кавові зерна від сміття. Напевно, ви трохи здивувалися, коли взагалі дізналися, що у кавових зернах може бути сміття, але так, реальність така. І справа тут зовсім не як зерно і рівень фермерського господарства, на якому вирощувалися кавові дерева. Каміння та інше сміття може потрапляти до кавових зерен під час сушіння, транспортування та фасування, незалежно від того, наскільки ретельно працівники ферм переглядають зерна. Таке сміття дуже складно побачити у великій кількості зерна і тим більше повністю вибрати його вручну. Саме тому вся кава має проходити додаткове очищення за допомогою дестонера.


При створенні цієї машини розробники звернулися до фізики та скористалися відомою щільністю та вагою кавових зерен. Ці дані допомогли визначити силу повітря, яка зможе підняти кавові зерна, але при цьому залишити каміння та інше сміття на дні бункера.

Як це відбувається?

Обсмажену каву засипають у бункер дестонера. За допомогою повітря зерно піднімається, а все сміття, яке важче кавових зерен, залишається внизу.

Швидкість повітря, з якого піднімається зерно, може регулюватися і вибирається в залежності від сорту кави, розміру зерна та ступеня обсмажування.

Також за рахунок наявності в бункері заслінки дестонер може використовуватись як сховище для кави.


Переваги дестонера

Звичайно, головна функція, завдяки якій всі професійні обжарювачі повинні набувати дестонера, — це очищення кавових зерен від каміння. І це, вважаємо, головна його перевага. Але, якщо хтось чекає додаткові плюшки від цієї машини, то ось чим вона гарна:

  • дестонер має високий відсоток відсіву каміння;
  • він зручний в обслуговуванні та простий у використанні;
  • має великий діапазон регулювань, у тому числі налаштування потужності вентилятора;
  • машина виготовлена ​​з нержавіючої сталі і прослужить вам багато років.


Загалом, таке обладнання — справжній скарб для професійного обжарювача. Його важлива місія — очищення зерна від сміття, щоб ваші кавомолки не виходили з ладу, а жорна не ламалися. Адже всі ми розуміємо: якщо камінь потрапить у кавомолку, то як мінімум попереду чекає дорогий ремонт.

Тому наше резюме таке: якщо ви професійний обжарювач і ви дбаєте про якість зерна, яке робите, то для вас дестонер — не просто новий модний гаджет, а виправдана необхідність.

А так, як ми є офіційними представниками німецького обладнання Probat, легко зможемо розповісти про всі переваги дестонерів в деталях і допомогти придбати машину мрії.

Чекаємо на каву!