Безкоштовна доставка від 350 ₴

0 (800) 75 2526 +38 (050) 366 51 00

Кошик 0

Ваше замовлення

Як вирощують і збирають каву

Виробництво кави — дуже складний і довгий процес, його можна порівняти з таким же довгим процесом, як вирощування винограду для вина. 

Напевно, не треба уточнювати, що кавові плоди — це ягоди? Але ми про всяк випадок нагадали)) 

Перш ніж ви скуштуєте будь-яку позицію 25 Coffee Roasters — вся ця історія починається з маленького насіння, завдяки якому кавові дерева розмножуються.


40 днів очищене від м'якоті насіння вирощують у стерильному ґрунті, щоб потім висадити їх у мішки та відправити на вулицю. Приблизно 10 місяців молоді кавові дерева проводять у такому стані, їх ховають від сонячних променів та дощів, тому що рослинам необхідно адаптуватися до клімату. Тільки після цього часу кавові дерева висаджують на постійний ґрунт.

Для якісної та смачної кави необхідні особливі умови: відповідний клімат і висота над рівнем моря, якісний догляд за деревами, родючі грунти. Саме тому ідеальними умовами є місцевості з вулканічним ґрунтом помірною кількістю опадів та сонця.

Зазвичай каву збирають вручну, адже треба уважно дивитися за стиглістю ягоди, яка дозріває по-різному, але деякі великі виробництва використовують спеціальне обладнання для збору ягід.

Важливо збирати саме спілі плоди, оскільки якщо не дотримуватися цих правил, то переспіла ягода буде мати присмак бродіння, а незріла — не зможе передати увесь свій кавовий потенціал. Для ідеального смаку кави її плоди збирають протягом трьох місяців, оскільки вони нерівномірно дозрівають.

Цікаво, що кавове дерево дає врожай тільки через 6 років після посадки.

Уявіть тільки скільки треба часу від зерна до вашої ароматної чашечки кави зранку, але воно того варте :)

Модули для Опенкарт 2.x - 3.x