Переходь на наш європейський сайт і замовляй каву у будь-яку країну.
0 (800) 75 2526 +38 (050) 366 51 00
Дуже часто зіштовхуємося з такими коментарями: «Хочу натуральну каву! Які фрукти? Які ягоди? Сто відсотків додаєте хімію у вашу каву». Пропонуємо детальніше розглянути це питання та розкласти все по поличках.
Друзі, кава – це ягода, що росте на кавовому дереві. Усередині ягоди знаходяться зелені боби, які ми обсмажуємо, щоб приготувати каву, яку ви знаєте та любите.
Смак та аромат кави залежить від кількох факторів і зараз ми про них дізнаємось:
Країна походження.
Каву вирощують понад 50 країн світу. У кожній з них природні умови, клімат і грунт абсолютно різні, тому один і той же сорт кави в різних місцях суттєво відрізняється за своїм хімічним складом, а отже, і за смаком, і за ароматом, і за іншими властивостями. Наприклад кава з Ефіопії має м'який, ніжний та унікальний аромат з помітними квітковими нотами жасмину та цитрусових, а кава з Бразилії має досконало збалансовану кислинку, гірчинку та солодкість.
Спосіб обробки.
Існує 4 найпопулярніші способи обробки:
1. Митий, де ягоди очищують від пульпи (м’якоті), висушують, миють і відлущують залишки.
2. Натуральний. Ягоди висушують в пульпі, потім очищують.
3. Honey, де пульпу частково видаляють, висушують, очищують.
4. Анаеробна обробка — весь сенс в тому, що ємності для обробки ягід — без доступу повітря.
Кава, оброблена анаеробним способом має в кінцевому результаті насичені солодкі та алкогольні аромати. Кава митої обробки володіє високою кислотністю. Смак кави більш яскравий, чистий та фруктовий. У нашому асортименті завжди є кава митої обробки, рекомендуємо спробувати арабіку з лінійки Taffler Honduras HG EP або Colombia Narino, а у лінійці Specialty радимо скуштувати Tanzania lyenga, яка здивує вас яскравим смаком. Кава натуральної обробки володіє солодкими і насиченими смаками, рекомендуємо спробувати арабіку Brazil Mogiana з нотками молочного шоколаду, сухофруктів та горіхів. В свою чергу кава з обробкою honey наділяється округлою кислотністю з солодкуватими нотами.
Обсмажка.
Смак та аромат кави розкриваються під час обсмажки. Ароматичні сполуки утворюються в результаті перетворень хімічних речовин, які є природною складовою зеленого зерна. У світі існує 3 види обсмажки:
· Світла. У напої присутня яскраво виражена низька кислотність і екстрактивність.
· Середня. У смаку присутній баланс кислоти і гіркоти. Практично на 100% розкривається спектр смаку і запаху.
· Темна. Смак виходить пересмаженим, з вугільним присмаком.
Ми використовуємо середню обсмажку. Таким чином смако-ароматичні властивості кави повністю розкриваються і зберігають те, що було закладено фермером та способом обробки.
Отже, ніяких хімічних добавок ми не додаємо. Смак та аромат - це натуральна властивість кави. Завдяки обсмажці ми допомагаємо краще розкрити весь спектр насолоди.
Смакуйте, знайомтесь та досліджуйте неймовірний світ кави!