Безкоштовна доставка від 350 ₴

0 (800) 75 2526 +38 (050) 366 51 00

Кошик 0

Ваше замовлення

Каскара: як мʼякоть кавових ягід стала трендовим напоєм

Каскара (Cascara) — це висушена м'якоть кавових ягід, яку зазвичай використовують для приготування чаю. Хоча кавові зерна добре відомі у світі, м'якоть ягід залишалася поза увагою, допоки її багатий смак та корисні властивості не отримали заслужену популярність. Каскара — це справжній подарунок для тих, хто любить експериментувати зі смаками. Щодо смакових відчуттів, вона пропонує цілий спектр вражень: легкі квіткові ноти, ягідний післясмак і солодкувату основу. Заварюється вона так само просто, як чай, але за смаком більше нагадує мікс між чаєм і компотом.

Після збору кавових ягід фермери вилучають із них зерна для подальшої обробки. М'якоть, яка залишається, зазвичай використовують як органічне добриво для плантацій. Але ідея готувати з цієї м'якоті напій виникла у сальвадорської фермерки Аїди Баттл. Вона висушила м'якоть кавових ягід і заварила її. Результат нагадав їй компот із шипшини чи сухофруктів — так і з'явилася каскара, яка швидко здобула популярність у спеціалізованих кав'ярнях по всьому світу.

Назва «каскара» походить від іспанського слова, що означає «оболонка ягоди». У різних країнах цей продукт також називають «хаск», «буно» чи «гішр», але саме «каскара» стала найвідомішою.

Цікавий факт: Зі 100 кг висушених кавових ягід виходить лише 30 кг каскари, що робить цей продукт досить цінним.

Вона містить кофеїн, але в значно меншій кількості, ніж кава: приблизно 111 мг на літр напою, що у 4 рази менше, ніж у фільтр-каві. На смак каскара нагадує компот із нотками кураги, сушених яблук і ягід. Напій має природну солодкість і приємний аромат, що робить його ідеальним для тих, хто шукає альтернативу звичайній каві чи чаю. Крім смаку, каскара багата на вітамін С і антиоксиданти, які допомагають підтримувати імунітет, покращують стан шкіри й підвищують тонус організму.

Як заварювати каскару?

Для приготування напою можна використовувати френч-прес або заварювальний чайник. Ось простий рецепт:

  1. Візьміть 10–12 грамів каскари на 250 мл води температурою 95–97°C.
  2. Залийте сушену м'якоть гарячою водою.
  3. Дайте настоятися 6–8 хвилин, потім процідіть.
  4. Можна додати до напою мед, лимон чи спеції для створення унікального смаку.

Каскара — це ідеальна альтернатива каві чи класичним чаям, яка принесе щось нове у твої повсякденні ритуали. Легкість, яскравий смак і корисні властивості роблять цей напій ідеальним вибором для тих, хто хоче не лише насолодитися незвичним смаком, а й для тих, хто шукає альтернативу напоям із високим вмістом кофеїну.

Де замовити? Звичайно, в 25 Coffee Roasters!


Модули для Опенкарт 2.x - 3.x