Безкоштовна доставка від 350 ₴

0 (800) 75 2526 +38 (050) 366 51 00

Кошик 0

Ваше замовлення

Тут можете поставити своє запитання, якщо не знайшли відповіді нижче

  • Чим відрізняється кава свіжої обсмажки?

    Кава свіжої обсмажки - це як свіжий теплий хліб з хрусткою скоринкою: він ароматний, їм хочеться насолоджуватися, поки не охолонув, і через якийсь час він стає зовсім несмачним.

    Світла обсмажка розкриває весь потенціал зерна і, ніби, збираючи пазл з арома-смакових характеристик, формує унікальний смак кожного сорту.

    Смаковий пік кави свіжої обсмажки - це 2-3 тижні після обсмажування. Після - аромат і смак починають згасати, і через 2 місяці кава стане схожою на один із прикладів мас-маркету.

  • Що впливає на смак кави?

    Смак кави не коригується за допомогою добавок чи ароматизаторів. Він формується здебільшого ще до того, як зерно вирушає на обсмажування. Від того, якими будуть склад ґрунту, кліматичні умови, висота над рівнем моря і залежить, в основному, смак напою.

    За допомогою обсмажування ми максимально розкриваємо генетичний потенціал зерна, і яскраві особливості сортів – кислинка або насолода, щільність тіла, тривалість післясмаку – стають більш відчутними у приготованому напої.

    Якщо ж говорити про фактори, що впливають на смак готового напою, то їх близько 30-ти. Сюди належать і кваліфікація бариста, і робота обладнання, і навіть м'якість води. Більше інформації можна прочитати в наших соціальних мережах або дізнатися у консультантів по телефону чи виробництві.

  • Як вибрати каву з асортименту 25 Coffee Roasters

    Щоб вибір кави не перетворився для вас на нескінченний квест, ми створили простий фільтр, який допоможе обрати ідеальний сорт для конкретного способу приготування.

    Після того, як визначитеся з ним, приступайте до вибору аромату та смаку вашої кави. Для цього відкривайте позиції і читайте опис. Ми намагалися максимально точно описати можливі арома-смакові нотки сортів. А якщо все-таки сумніваєтеся - дзвоніть, і ми допоможемо вибрати ідеальну для вас чашку.

  • Чому у вашої кави невеликий термін придатності, як правильно зберігати каву?

    Наш продукт – це кава свіжого обсмажування. Вона у рази смачніша, ароматніша і насиченіша за ту, яку зазвичай можна зустріти в супермаркеті. Але, як і будь-який інший свіжий продукт, кава свіжого обсмажування має властивість з часом втрачати свої арома-смакові характеристики. Смаковий пік кави свіжої обсмажки - це 2-3 тижні після обсмажування.

    Після - кава поступово втрачає свої особливості, і через 2 місяці її вже не відрізнити від середньостатистичного напою.

    Зберігати нашу каву найкраще в початковій упаковці.

    Ми використовуємо якісну та професійну упаковку зі спеціальним клапаном. Він не пропускає повітря в пачку, щоб не відбувався процес окислення, але він дозволяє відчути привабливий аромат кави.

  • Чим відрізняється кава з різних країн?

    У «кавовий пояс» входять близько 80 країн – там вирощують основний обсяг світової кави. На смак впливають, перш за все, природні фактори — висота росту дерев, вологість, кількість опадів, наявність туманів, близькість ферми до міста, а також технології догляду за деревами, збирання та обробки ягід — тож у результаті важлива не лише країна, але та конкретна ферма, на якій збирають зерно.

    Проте, кожен регіон має свої особливі смакові характеристики. Так, кава з Кенії, завдяки унікальним високогірним умовам дозрівання та особливостям грунту, має підвищену кислотність і щільність, набуває винно-фруктових відтінків, нот чорної смородини. Ефіопська арабіка має квіткові ноти, тонку кислинку і легку гіркуватість. Сорти з Гондурасу часто використовуються у сумішах - вони мають винні відтінки та виражену кислинку. Індійська кава - як правило, щільна і міцна, з шоколадними нотами. Арабіка із Сальвадора має збалансований м'який смак із яблучною кислинкою. Колумбійська кава — шовковиста, густа, з цитрусовими відтінками. Кава з Перу не має вираженого післясмаку і відрізняється делікатною кислинкою. Моносорти з Гватемали мають димний аромат та пікантний цитрусовий присмак. Бразильська кава має горіховий аромат з відтінками шоколаду, кислинка майже відсутня.

    Дізнатись більше про особливості кожного сорту ви завжди можете у наших консультантів по телефону або на виробництві.

  • Який помел кави вибрати?

    Помел - така ж важлива частина приготування кави, як і обсмажування. Вибирати помел потрібно точно під спосіб приготування кави - будь то кавоварка, гейзер, турка або навіть чашка.

    Чим свіжіший помел, тим глибший аромат і смак готового напою. Тому ми рекомендуємо молоти каву самостійно перед приготуванням. Аксесуари для помелу ви можете придбати у нас.

    Однак якщо у вас немає такої можливості, при замовленні вкажіть, як заварюватимете, і ми підберемо оптимальний ступінь і забезпечимо рівномірний помел — від найдрібнішого для турки до великого для еспресо-машини.

  • Як виготовляють каву без кофеїну (Декаф)?

    Кава без кофеїну (декаф) – це кава, яка пройшла ще одну додаткову обробку з метою видалення кофеїну, при цьому зберігши свої арома-смакові параметри. Процес видалення кофеїну з кавових зерен відбувається на станціях обробки або фермах, де збирають каву.

    Існує декілька методів виводу кофеїну з кавового зерна.
    Швейцарський метод. Кофеїн та смако-ароматичні компоненти видаляються завдяки замочуванню зеленого зерна у гарячій воді на декілька годин. Отриману воду пропускають через вугільний фільтр, який затримує молекули кофеїну, смак та аромат натомість залишаються в екстракті. Каву яка була у ємності – викидають, а нову порцію зерен замочують у цій же воді, яка не має кофеїну. Таким чином вода забирає з нової партії кофеїн, а кавові зерна й надалі зберігають свої смако-ароматичні властивості.
    Метод видалення кофеїну завдяки вуглекислому газу. Він буває двох типів: рідкий та газоподібний. При такому методі зелені зерна також замочують у гарячій воді. Надалі зерна забирають з води та розміщують у спеціальних ємностях з рідким вуглекислим газом. Вуглекислий газ має властивість розчиняти з кави кофеїн та забирати його на себе. Кавові зерна забирають з ємності, а вуглекислий газ проходить фільтрацію та використовується знову.

    Традиційний метод. При такому методі каву обдають гарячим паром на 30 хв, це робиться для того, щоб кава «розкрилась». Далі каву витримують у метилохлоридному або етилоцитатному розчині напротязі 10 годин, який виводить кофеїн з зерна. Після цього, каву поміщають у воду на 10 годин, щоб змити залишки.

  • Яка різниця між робустою та арабікою?

    Робуста. Кава цього сорту підійде тим, хто любить гірку каву. У цьому сорті велика кількість кофеїну, проте з цим варто бути уважними - адже велика кількість кофеїну підвищує тиск і збільшує серцебиття.

    Арабіка. Цей сорт кави з великим смако-ароматичним потенціалом та низьким рівнем кофеїну. За рахунок кави цього сорту має велику різноманітність смаку

  • Які ж основні відмінності робусти та арабіки?

    1. У робусті вдвічі більше кофеїну, ніж в арабіці
    2. Для вирощування кави дуже важлива висота. Правило для арабіки: що вище — то краще. У середньому арабіці потрібна висота від 900 до 2100 метрів над рівнем моря. Висота для робусти – 200-600 м над рівнем моря.
    3. Робуста менш вибаглива до клімату та різних захворювань, тому вирощувати цей вид зерен набагато простіше. Арабіка більш вимоглива у догляді

  • Звідки у пачці з’являється «лушпиння»?

    Щоб розібратись, звідки у пачці з’являється лушпиння, спочатку потрібно розібратись як виглядає структура кавової ягоди.

    Кавова ягода складається з 6-ти оболонок: шкірка; м’якоть, клейковина (за структурою схожа на желе); пачмент (у цій оболонці кава проводить час від обробки до відправлення у країну споживання, ця оболонка знімається з кавового зерна під час процесу халінгу); сільверскин – шар відлущується від зерна під час обсмажки); останній шар – зерно.

    Але що це за лушпиння, яке ви бачите в пачці чи коли змелюєте каву? Це є сільверскин, який відлущується з кави під час обсмажки, іноді його залишки залишаються в зерні які і потрапляють до ваших упаковок.

    Чи впливає сільверскин на смак кави? Ні, адже він немає смаку та аромату, це плівка, яка покриває зелене зерно та відділяється з нього у процесі обсмажування кави.

  • Які типи обсмажки існують та яка різниця між ними?

    Обсмажка – найважливіший параметр при виробництві кави. При обсмажуванні кави відбуваються певні хімічні реакції, які дозволяють у кінцевому результаті відкрити багаті арома-смакові властивості кави.

    Існує 3 типи обсмажки кави – світла, середня та темна. Кожна з цих обсмажок по різному впливає на смак зерна. При світлій обсмажці каві, напій набуває вираженої кислинки. Середня обсмажка кави дозволяє отримати збалансовану чашку ароматного напою, в такій каві збалансована кислинка та солодкість. При темній обсмажці кава набуває гіркого смаку.

    Смак кави формується завдяки виділенню сахаридів, під час обсмажки, які є в зерні. В середній обсмажці цукор починає карамелізуватись, але не згорати під час обсмажування зерен, саме тому кава середньої обсмажки має солодкий смак. В темній обсмажці починають виділятись ефірні масла, цукор починає набувати шоколадних та гірких нот.

  • Як зробити замовлення?

    Замовити можна будь-яким зручним для вас способом — на сайті, написавши в чат, по телефону або через соцмережі.

    Щоб замовити на сайті, виберіть товари, що вас цікавлять, і додайте їх в кошик. У вкладці Кошик можна керувати покупками, рахувати вартість, користуватися бонусами та оформляти замовлення.

    Ми радимо зареєструватися на нашому сайті та користуватися Особистим кабінетом. Тут буде видно всі ваші замовлення та нараховані бонуси, а також збережуться особисті дані, щоб не доводилося кожного разу вводити їх заново.

    Якщо залишилися питання, телефонуйте за номером 0800 75 25 26 і наші консультанти допоможуть у всьому розібратися.